Dispută aprinsă între Benjamin Netanyahu şi Barack Obama

Data publicării:
obama netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, spune că prezenţa sa în Congresul american, în ciuda opoziţiei venite de la Casa Albă, nu reprezintă o lipsă de respect.

În calitate de premier al Israelului am obligaţia morală să vorbesc despre aceste pericole cât mai este timp să le evităm. A trecut vremea când poporul evreu era pasiv în faţa ameninţărilor de anihilare”, a declarat Benjamin Netanyahu.

Pe de altă parte, preşedintele Barack Obama consideră că decizia lui Benjamin Netanyahu de a ţine un discurs în faţa Congresului este o greşeală deoarece Israelul este în plină campanie electorală, iar Washingtonul este aproape de un acord cu Teheranul.

„Ca abordare politică, credem că este o greşeală ca premierul oricărei ţări să vină să vorbească în faţa Congresului cu câteva săptămâni înainte ca în ţara lui să aibă loc alegeri. Dă impresia că suntem părtinitori”, a declarat preşedintele american Barack Obama.

Cred că este o distragere de la ceea ce ar trebui să fie ţinta noastră comună. Iar aceasta ar trebui să fie modalitatea prin care putem împiedica Iranul să dobândească arma nucleară”, a completat preşedintele SUA.

Neînţelegerile dintre Barack Obama şi Benjamin Netanyahu au provocat cea mai mare ruptură din ultimele decenii în relaţiile dintre SUA şi Israel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri