Distracție bolnavă: Un bărbat din SUA a otrăvit 8 oameni fără adăpost apoi le-a filmat suferința

Data publicării:
Corona virus situation in New York, US - 03 Apr 2020
Foto: Profimedia

Un bărbat din California fost pus sub acuzare după ce ar fi otrăvit intenționat opt oameni fără adăpost cu o substanță descrisă ca fiind "de două ori mai puternică" decât spray-ul cu piper, informează BBC. Acest produs conține Capsaicină, un alcaloid care se găsește în diferite specii de ardei iute și imprimă gustul iute, arzător al ardeiului.

William Robert Cable, în vârstă de 38 de ani, este acuzat că a oferit mâncare cu Capsaicină la cel puțin opt persoane fără adăpost și apoi le-a filmat pe măsură ce se îmbolnăveau.

Mai multe dintre presupusele victime au fost spitalizate și autoritățile cred că suspectul avea și alte ținte. Dacă va fi găsit vinovat, Cable riscă 19 ani de închisoare.

"Aceste ființe umane au fost țintite pentru că erau vulnerabile", a anunțat Todd Spitzer, procurorul districtului Orange County. "Au fost exploatate și otrăvite într-o formă bolnavă de distracție, iar durerea lor a fost înregistrată ca să poate fi retrăită de atacator de mai multe ori".

Potrivit procuraturii din districtul Orange County, suspectul aborda persoane fără adăpost din zona Huntington Beach și le ofererea mâncarea otrăvită cu substanța activă din spray-urile folosite de forțele de poliție.

Unor victime li s-a spus că vor lua parte la o provocare cu mâncare picantă și li s-a oferit și bere pentru a fi convinse să participe, în timp ce alte persoane nu erau conștiente că mâncarea era otrăvită.

După ce au mâncat, victimele au avut simptome asemănătoare cu cele ale accidentelor vasculare, dificultăți de respirație și stări de vomă, susțin autoritățile.

Cable a fost reținut sub o cauțiune de 500.000 de dolari și este acuzat de opt cazuri de otrăvire, dar și de implicarea unui minor în atacuri.

În 2018, o vedetă YouTube din Barcelona a primit 15 luni de închisoare după ce a păcălit un cerșetor român să mănânce un biscuit Oreo cu pastă de dinți.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri