DJ condamnat după ce a remixat chemarea musulmană la rugăciune

Data actualizării: Data publicării:
dj-1204x642

Un tribunal tunisian l-a condamnat pe DJ-ul britanic care a difuzat un remix dance al chemării musulmane la rugăciune la un an de închisoare, relatează vineri BBC.

dj-1204x642

DJ-ul născut la Londra Dax J a fost inculpat de indecență în public și pentru faptul că a adus o ofensă moralității publice, dar a părăsit deja țara înainte de verdictul instanței. El și-a cerut scuze pentru fapta sa, potrivit Agerpres.ro.

Clubul de noapte în care a fost difuzat remixul cu chemarea la rugăciune a fost închis după ce imagini de la eveniment au fost postate pe rețelele de socializare și au provocat indignare în Tunisia.

Un purtător de cuvânt al tribunalului a declarat pentru AFP că instanța a renunțat la acuzații împotriva proprietarului clubului de noapte și a organizatorului evenimentului, dar parchetul a făcut apel la decizie, motivând că aceștia ar fi trebuit să verifice lista melodiilor pe care le va prezenta DJ-ul.

Evenimentul a avut loc în cadrul unui festival de la Nabeul, din nord-estul țării.

În înregistrări se poate vedea cum oamenii din club dansează pe muzica mixată de doi DJ europeni. Una dintre melodiile difuzate era o versiune dance a chemării la rugăciune, un act religios pe care musulmanii îl fac de cinci ori pe zi.

"Nu vom permite atacuri împotriva sentimentelor religioase și a ceea ce este sacru", a declarat guvernatorul din Mnaouar Ouertani, după ce clubul a fost închis.

Anteriorul în cursul săptămânii, organizatorii festivalului și-au cerut scuze pe pagina de Facebook a evenimentului, dar au precizat că nu acceptă responsabilitate pentru vreun număr muzical jignitor.

DJ-ul "nu și-a dat seama că ar putea jigni un public dintr-o țară musulmană ca a noastră", au precizat ei în postarea în franceză.

Dax J a prezentat "scuze sincere oricărei persoane care a fost jignită de muzica pe care am difuzat-o la Festivalul Orbit din Tunisia de vineri". "Nu am avut intenția de a supăra sau de a jigni pe cineva", a spus el.

DJ-ul a mixat în festivaluri și cluburi din toată lumea, printre care festivalul tehno Awakenings din Olanda și Glastonbury din Marea Britanie, notează BBC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri