„Doamne, nu vreau să mor!”. Ultimele cuvinte ale turistului ucis de membrii unui trib izolat

Data publicării:
john allen chau

Turistul american care a fost ucis de membrii unui trib izolat din insula indiană North Sentinel, pe care voia să îi convertească la creștinism, se temea să meargă pe teritoriul interzis, arată însemnările acestuia în jurnalul personal. Mama tânărului în vârstă de 26 de ani le-a arătat jurnaliștilor de la Washington Post mai multe pagini ale jurnalului lui John Allen Chau, inclusiv ultimele cuvinte scrise de tânăr înainte să fie ucis.

Tribul de pe insula North Sentinel este unul dintre cele mai vechi din lume și a rămas izolat timp de secole. Membrii tribului reacționează violent față de oricine încearcă să le invadeze teritoriul, motiv pentru care accesul pe insulă este strict interzis.

John Allen Chau mai fusese o dată pe insulă, când fusese întâmpinat cu aceeași ostilitate. El povestea în jurnal că a fost întâmpinat de mai mulți bărbați de aproximativ 1.65 metri înălțime, vopsiți cu galben pe față. Aceștia au reacționat violent când Chau a încercat să le vorbească pe limba lor și să le interpreteze cântece de venerare.

„Am strigat: numele meu este John, vă iubesc și Iisus vă iubește”, scria tânărul în jurnalul său. Când l-au auzit, membrii tribului au început să tragă cu săgeți în el. O săgeată i-a străpuns Biblia rezistentă la apă.

„Poate mă credeți nebun, dar cred că merită efortul de a îl prezenta pe Iisus acestor oameni. Dumnezeule, nu vreau să mor. De ce trebuie să fie atât de multă moarte într-un loc atât de frumos? Sper ca acestea să nu fie ultimele mele rânduri scrise aici, dar dacă se va întâmpla să fie așa, atunci glorie Domnului”, sunt ultimele cuvinte scrise în jurnal de tânăr și adresate familiei, cu doar o zi înainte să fie ucis.

Mama tânărului crede că fiul ei este încă în viață. Întrebată de ce crede asta, ea a răspuns că s-a rugat foarte mult pentru asta.

John Allen Chau a ajuns pe insulă cu ajutorul unor pescari pe care i-a plătit să îl transporte și care au fost acum arestați. Americanul s-a dat jos de pe vas, s-a urcat într-o canoe și a început să vâslească spre insulă.

Însă membrii tribului au tras cu sâgeți în el, apoi i-au scos trupul din apă și l-au îngropat în nisip. Trupul neînsuflețit al bărbatului nu a fost recuperat deocamdată de autorități.

Nu se știe numărul exact al membrilor tribului Sentinelez, însă estimările arată că este vorba despre mai puțin de 100. Guvernul indian a adoptat față de ei o politică de „izolare cu intervenție minimă”, care presupune că oamenii din trib sunt lăsați să trăiască în pace pe insulă, fără să le tulbure liniștea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri