Doi angajaţi ai Ambasadei Marii Britanii la Kabul au fost ucişi într-un atentat

Data publicării:
explozie beirut2

Sunt profund întristat să confirm că un britanic - un civil membru al serviciului de securitate, şi un afgan - care lucra pentru Ambasadă - au fost ucişi”, a declarat ministrul de Externe Philip Hammond citat într-un comunicat, în care precizează că un „al doilea membru britanic al echipei de securitate” a fost rănit.

Condamn acest atentat înfiorător împotriva unor civili nevinovaţi”, a adăugat el. Dar „nu vom permite ca asemenea fapte inumane să ne deturneze de la parteneriatul cu Afganistanul”, a spus el, potrivit Mediafax.

Potrivit poliţiei locale, cel puţin cinci civili afgani şi un britanic au fost omorâţi în acest atentat sinucigaş comis asupra unui vehicul diplomatic britanic. Peste 30 de trecători, inclusiv cinci copii, au fost răniţi în explozie, au anunţat oficiali locali.

Potrivit autorităţilor afgane, atacul a fost comis cu o maşină-capcană care a explodat în apropierea vehiculului diplomatic.

Talibanii afgani, care lută împotriva puterii afgane şi forţelor NATO, au revendicat rapid acest nou atentat, care a fost comis cu o săptămână înainte de un summit la Londra dedicat situaţiei din Afganistan.

Marea Britanie şi-a retras luni ultimele trupe din sudul Afganistanului, una dintre regiunile cele mai instabile din ţară, după 13 ani de război în care au fost ucişi 453 de militari britanici.

Atacurile s-au multiplicat în ultima perioadă, mai ales în capitala Kabul, cu câteva săptămâni înainte de retragerea - prevăzută la sfârşitul lui decembrie - a majorităţii militarilor Forţei NATO care susţine fragilul Guvern afgan în faţa talibanilor, din 2001.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri