Sari la conținut

Doi membri ai SEAL Team 6, anchetaţi în legătură cu uciderea unui militar american

Doi membri de elită ai Marinei americane, membri ai SEAL Team 6, sunt anchetaţi pentru crimă, după ce un membru al Forţelor speciale, în vârstă de 34 de ani, a fost găsit mort în iunie în Mali, scrie BBC News, citat de news.ro.

Sergentul major Logan J Melgar, din Texas, a fost găsit mort pe 4 iulie, în Mali, într-o clădire aparţinând Ambasadei Statelor Unite.

Presa americană citează oficiali americani care afirmă că acesta a murit asfixiat, după ce a fost strangulat. Nicio persoană nu a fost acuzată în acest caz.

Forţe americane au fost desfăşurate în Mali în lupta împotriva terorismului.

Comandamentul pentru Investigaţii Penale al Armatei (CID) a anchetat cazul de luni de zile, după ce un legist a stabilit cauza morţii o omucidere prin strangulare, potrivit The New York Times (NYT).

Potrivit ziarului, ancheta a fost transferată Serviciului de Anchete Criminale al Marinei americane (NCIS) în septembrie. NCIS a refuzat să comenteze cu privire la anchete în curs, potrivit cotidianului.

SEAL Team Six a executat, printre altele, misiunea de eliminare a liderului al-Qaida, Osama bin Laden, în 2011.

Presa americană scrie că familia militarului ucis a refuzat să comenteze.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...