Galerie Foto Doi palestinieni ucişi în urma unei operațiuni israeliene în Cisiordania

Data publicării:
Relatives of Palestinians Mohammad Al-Azizi and Abboud Sobh, who were killed by Israeli forces, mourn during their funeral in the West Bank city of Nablus
Palestinienii cară trupurile celor doi tineri uciși în urma operațiunii israeliene la Nablus. Foto: Profimedia

Doi palestinieni au fost ucişi în noaptea de sâmbătă spre duminică în timpul unei operaţiuni a armatei israeliene în orașul Nablus din Cisiordania ocupată, a transmis Ministerul Sănătăţii palestinian. Israelul a confirmat intervenția, dar nu a comentat în legătură cu victimele.

Cei doi palestinieni împușcați au fost identificaţi drept Muhamad Azizi (25 ani) şi Abdul Rahman Jamal Suleiman Sobh (28 ani). Ministerul Sănătății palestinian a mai precizat că s-au înregistrat şi şase răniţi, dintre care doi în stare gravă, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Mohamad Azizi a fost împuşcat în piept, iar Abdul Rahman Jamal Suleiman Sobh, în cap, a adăugat ministerul palestinian.

O mașină a luat foc în timpul confruntărilor de la Nablus. Foto: Profimedia
O mașină a luat foc în timpul confruntărilor de la Nablus. Foto: Profimedia

La rândul său, armata israeliană a precizat că a desfăşurat o operaţiune în oraşul Nablus din Cisiordania, teritoriu ocupat de statul evreu din 1967, fără a face însă comentarii în legătură cu victimele raportate de autorităţile palestiniene.

„Au avut loc schimburi de focuri între suspecţi armaţi şi trupe”, a precizat armata într-un comunicat.

De la sfârşitul lunii martie, forţele de securitate israeliene desfăşoară operaţiuni aproape zilnice în Cisiordania în urma mai multor atacuri comise de palestinieni şi de arabi israelieni în Israel şi Cisiordania, în care au murit 19 persoane, în majoritate civili.

În timpul acestor operaţiuni ale armatei israeliene, cel puţin 52 de palestinieni şi trei atacatori arabi israelieni au fost ucişi, în parte membri ai unor grupuri armate, dar şi civili, între care şi jurnalista Shireen Abu Akleh, de la postul de televiziune Al-Jazeera din Qatar, care relata despre o operaţiune la Jenin.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri