Doi pescari nord-coreeni şi-au ucis 16 colegi pentru a putea scăpa în Coreea de Sud

Data publicării:
Daily Life In Pyongyang
FOTO: Feng Li/Getty Images

Autoritățile de la Seul au deportat joi doi nord-coreeni după ce au descoperit că aceștia și-au omorât, în weekend, 16 colegi pescari, membri ai echipajului unei nave de pescuit, relatează site-ul agenției The Associated Press, citat de MEDIAFAX.

Conform cercetărilor realizate de autoritățile sud-coreene, cei doi bărbați, ambii cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, i-au omorât pe colegii pescari și au navigat căte Coreea de Sud pe parcursul weekend-ului.

Cei doi nord-coreeni au fost găsiți la sud de granița maritimă estică a Coreei de Sud sâmbătă, conform informațiilor transmise de Ministerul pentru Unificare de la Seul. Investigațiile ulterioare au dezvăluit fapta celor doi bărbați, care încercau să evadeze migrând către statul sud-coreean.

Coreea de Sud are o politică prin care nord-coreeni care vor să migreze către statul sud-coreean pentru a evita opresiunea politică din plan național și sărăcia economică, sunt acceptați pe teritoriul acesteia. Purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean pentru Unificare a motivat alegerea de a-i trimite pe cei doi bărbați înapoi către Coreea de Nord în baza faptului că aceștia au comis infracțiuni grave și că nu pot fi apărați de autoritățile de la Seul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri