Sari la conținut

Doi piloţi ruşi au fost ucişi de ISIS în Siria

Aceste decese ridică la 12 numărul oficial al militarilor ruși care și-au pierdut viața în conflictul din Siria. Moscova a decis în septembrie să bombardeze pozițiile teroriştilor islamici.

„Pe 8 iulie, piloții-instructori Riafagat Habibulin și Evgheni Dolghin se aflau în misiune pe un elicopter sirian Mi-25 înarmat. În același moment, la est de Palmyra, luptători din cadrul organizației Statul Islamic au lansat o ofensivă”, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat preluat de agențiile de presă.

„După ce și-a epuizat muniția, pe drumul de întoarcere, elicopterul a fost ținta teroriștilor și s-a prăbușit pe teritoriul controlat de Siria. Echipajul a murit”, precizează documentul.

La jumătatea lui iunie, Ministerul Apărării a mai anunțat decesul a doi soldați ruși în decurs de câteva zile. Unul și-a pierdut viața în explozia unei mașini capcană în timp ce asigura protecția unui convoi umanitar în regiunea Homs (centrul Siriei), iar celălalt, rănit în apropiere de Alep (nord), a decedat într-un spital militar din Moscova.

După mai multe luni de lovituri aeriene, președintele Vladimir Putin a anunțat în martie retragerea unei părți însemnate din contingentul militar rus din Siria, însă acesta continuă să efectueze lovituri asupra „țintelor teroriste” și în sprijinul forțelor guvernului de la Damasc.