Doi profesori răpiți de talibani au fost eliberați după trei ani. Condițiile puse de răpitori

Data actualizării: Data publicării:
profesori

Talibanii din Afganistan au eliberat marţi un cetăţean australian şi unul american în schimbul eliberării a trei militanţi talibani de către forţele afgane şi aliaţii acestora, au informat surse din cadrul grupării, potrivit BBC.

Americanul Kevin King şi australianul Timothy Weeks au fost eliberaţi la trei ani după ce au fost răpiţi în apropierea Universităţii Americane de la Kabul, unde lucrau ca profesori.

Autorităţile afgane susţin că schimbul face parte dintr-o serie de măsuri destinate reluării negocierilor de pace cu talibanii.

Cei trei talibani eliberaţi au fost transferaţi din Afganistan în Qatar. Nu este clar în acest moment dacă aceştia au fost preluaţi de către grupare.

Preşedintele afgan, Ashraf Ghani, a declarat că decizia este „una dificilă, dar importantă”. El a adăugat că schimbul de prizonieri reprezintă „un gest umanitar”.

Printre militanţii talibani eliberaţi se numără Anas Haqqani, un lider taliban important, dar şi doi comandanţi ai grupării. Toţi trei se aflau închişi într-un penitenciar din Afganistan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri