Doi români luptă de partea separatiştilor din Ucraina

Data publicării:
Militant prorus stare de razboi Donetk Ucraina-AFP Mediafax Foto-VIKTOR DRACHEV-1

 

Într-un interviu pentru postul de televiziune rusesc Lifenews, Aleksander Zaharcenko, premierul autoproclamatei Republici Donețk susţine că printre cei care luptă împotriva armatei ucrainene se află doi români, dar şi alte persoane de alte naţionalităţi.

„Cât privește subunitățile, acestea sunt în general locale, formate în bază de voluntariat, dar avem și subunități formate din voluntari turci, foarte mulți sârbi, avem italieni, nemți, chiar și doi români. Foarte mulți voluntari din alte țări și regiuni”, a declarat Aleksandr Zaharcenko.

Aleksandr Zaharcenko a mai dezvăluit că luptătorii rebeli au urmat un program de instrucție de patru luni în Rusia, dar şi faptul că forțele sale deţin 150 de vehicule de luptă, inclusiv tancuri. Dotarea militară a separatiştilor îşi spune cuvântul în teren.

Rebelii din Lugansk au doborât azi-noapte încă un avion de vânătoare. Pilotul a scăpat cu viaţă, după ce s-a catapultat. El tocmai se întorcea la bază dintr-un raid în estul ţării, în timpul căruia au fost ucişi mai mulţi separatişti şi au fost distruse echipamente militare ale acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri