Sari la conținut

Doi români răpiți în Nigeria, eliberați 

Şeful diplomaţiei a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că doi cetăţeni români au fost răpiţi şi sechestraţi în Nigeria de către o grupare infracţională. Cei doi români se aflau la muncă în această ţară.

Ministrul de Externe a spus că nu poate da detalii despre datele personale ale celor răpiţi, din raţiuni de protecţie. „După verificarea operativă a informaţiei din mai multe surse şi după confirmarea faptului că e vorba de cetăţeni români. În calitate de ministru al Afacerilor Externe am activat imediat celula de criză a MAE”, a declarat Bogdan Aurescu.

După ce am eliminat suspiciunea iniţială, care a fost cea mai serioasă şi anume că ar fi fost vorba despre gruparea islamist radicală Boko Haram, am eliminat această ipoteză din analiza noastră, fiind vorba de o grupare criminală, care avea ca obiectiv principal obţinerea de răscumpărări pentru eliberare", a mai spus ministrul de Externe.

Acesta a precizat că cei doi români au fost eliberaţi pe 28 ianuarie. Întrebat dacă s-a oferit vreo recompensă, Aurescu a declarat că statul român nu a plătit nicio recompensă în acest caz. 

Citiți și:

Saga incredibilă a unui român în Nigeria. Răpit de șefi, eliberat de marina nigeriană, cercetat pentru furt

Pe aceeași temă