Doi sectanți, între care un bărbat cu 25 de soții și 146 de copii, au fost condamnați pentru poligamie

Data actualizării: Data publicării:
poligamie

Doi bărbați din Canada au fost condamnați pentru poligamie și riscă până la cinci ani de închisoare. Winston Blackmore și James Marion Ole sunt primii care pun sub test o lege canadiană veche de 27 de ani, relatează The Telegraph.

Winston Blackmore, în vârstă de 61 de ani, are 25 de soții și 146 de copii, în timp ce James Marion Ole, de 53 de ani, s-a „mulțumit” cu doar cinci soții. Ambii sunt lideri în cadrul Bisericii Fundamentaliste a Zilei de Apoi a lui Iisus Hristos, o sectă din care fac parte aproximativ 1.500 de persoane, care încurajează poligamia și care s-a desprins din Biserica Mormonă. Secta există de mai bine de 60 de ani într-o zonă izolată și muntoasă din British Columbia, lângă granița cu SUA, iar oamenii trăiesc izolați de societate, își cresc culturile, își vânează singuri hrana și și-au creat propriul sistem economic.

Trei procurori speciali au fost desemnați în ultimii 20 de ani pentru a-i pune sub acuzare pe cei doi bărbați, însă aceștia și-au retras acuzațiile, după apariția unor discuții cum că legea care interzice poligamia ar putea încălca dreptul constituțional al cetățenilor la libertate religioasă.

Curtea Supremă din British Columbia a decis în 2011 că daunele pe care le creează poligamia justifică instituirea unor limite ale libertății religioase și a dat undă verde începerii procesului în cazul celor doi bărbați. Niciunul dintre cei doi nu a negat faptul că are mai multe soții, ba dimpotrivă, ei au vorbit deschis despre practicile lor „religioase”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri