Doina și George, românii din Spania găsiți împușcați în cap, cu două cărți de joc lângă ei. Povestea lor apare într-un serial Netflix

Data actualizării: Data publicării:
trei politiști spanioli
Doina și George, românii din Spania găsiți împușcați în cap, cu două cărți de joc lângă ei FOTO: Shutterstock

George și Doina Magda, doi români care aveau în jur de 40 de ani, plecați din țară în Spania de numai câteva luni pentru că voiau să le ofere o viață mai bună celor trei copii ai lor, au fost găsiți împușcați în cap o livadă de măslini din Arganda del Rey, lângă Madrid. Lângă ei au fost găsite două cărți de joc - semnătura unui criminal în serie. Cei doi români au fost ultimele victime ale acestui criminal care a semănat groaza în zona Madridului, în urmă cu 20 de ani. Acum, povestea acestuia, dar și povestea celor doi români pe care i-a ucis, va fi spusă de o miniserie Netflix, care va fi difuzată din 9 iunie.

„Baraja: La firma del asesino” este o miniserie cu trei episoade care spune povestea lui Alfredo Galán Sotillo, criminalul care în primele 7 luni ale anului 2003 i-a făcut să tremure pe toți spaniolii din regiunea capitalei. A comis în total 6 crime și trei tentative de omor, relatează El Espanol.

George și Doina Magda au fost împușcați în cap în data de 18 martie 2003. Bărbatul a murit pe loc, dar soția lui a mai trăit două zile. Criminalul a lăsat lângă ei două cărți de joc, trei și patru de cupă, după ce alte două cărți, asul de cupă și doi de cupă, au fost lăsate lângă două dintre victimele precedente. A lăsat astfel impresia că serie de crime abia începuse și că avea de gând să ducă setul de cărți până la final.

Dar crimele au încetat, iar pe 3 iulie 2003 criminalul, Alfredo Galán Sotillo, s-a predat, fără ca poliția să aibă la acea dată vreun indiciu care să ducă la el. Și-a mărturisist toate faptele și a predat arma cu care le săvârșise, un pistol pe care îl cumpărase din Bosnia, unde fusese militar.

Alfredo Galán Sotillo avea atunci 25 de ani și în urma procesului a fost condamnat la 142 de ani de închisoare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cum a început seria crimelor

Prima crimă a fost săvârșită pe 24 ianuarie 2003. Atunci a fost împușcat Juan Francisco Ledesma, un portar din Madrid. Pe 5 februarie au urmat trei crime. Prima, într-o stație de autobuz din Madrid, unde a fost împușcat mortal Juan Carlos Martín Estacio, de 28 de ani. Lângă el criminalul a lăsat asul de cupă. Câteva ore mai târziu criminalul a intrat într-un bar unde i-a omorât pe Andrés García, 18 ani, și Juana Uclés López, 57 de ani. Alte persoane au fost rănite în bar.

Pe 7 martie a fost împușcat în cap Eduardo Salas, imigrant ecuadorian de 27 de ani, lângă care a lăsat doiul de cupă. Deși a fost rănit foarte grav, tânărul a supraviețuit.

După 11 zile au fost uciși cei doi români.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri