Sari la conținut

Donald Trump a ajuns în Arabia Saudită. A primit cea mai înaltă distincţie a ţării

Donald Trump şi-a început prima vizită externă oficială de când este preşedinte. Prima oprire din cadrul turneului internaţional de nouă zile a făcut-o în Arabia Saudită. Liderul de la Casa Albă și Melania Trump, soţia sa, au fost întâmpinați pe aeroport de regele Salman şi de alţi membri ai familiei regale saudite.

Donald Trump a fost decorat de regele Salman al Arabiei Saudite cu cea mai înaltă distincţie a ţării - medalia de aur „Regele Abdulaziz". Motivul: eforturile de consolidare a relaţiilor bilaterale şi de răspândire a păcii în lume.

Cei doi lideri au participat la un banchet oferit în onoarea liderului de la Casa Albă, şi au discutat în privat , înainte de semna mai multe acorduri bilaterale. Inclusiv contracte de furnizare de armament, de 110 miliarde de dolari. Este cel mai important acord de acest fel semnat vreodată între cele două state.

Donald Trump nu a putut refuza invitaţia gazdelor de a participa la un dans tradiţional cu săbii şi a încercat să îi imite pe dansatorii profesionişti.

După ce va încheia vizita în Arabia Saudită, Donald Trump va merge în Israel şi la Vatican şi va trece prin locurile sacre ale religiilor majore ale lumii.

Preşedintele american va mai ajunge la sfârşitul săptămânii viitoare la Bruxelles pentru summitul NATO şi în Sicilia, unde va participa la reuniunea G7.