Donald Trump a îndemnat soldații americani să tragă dacă migranții ajunși la granița cu SUA aruncă cu pietre

Data publicării:
donald trump
Foto: Guliver/GettyImages

Armata americană ar putea fi nevoită să tragă asupra migranţilor care încearcă să intre ilegal în SUA, dacă aceştia vor arunca în soldaţi cu pietre, a declarat joi preşedintele SUA, Donald Trump, informează vineri Agerpres, care citează AFP.

donald trump
Foto: Guliver/GettyImages



În condiţiile în care mai multe "caravane de migranţi" din America Latină se îndreaptă spre SUA, preşedintele american a amintit că aceştia au aruncat cu pietre, "în mod perfid şi violent", asupra forţelor de ordine mexicane, când au traversat frontiera dintre Guatemala şi Mexic.

"Dacă ei vor să arunce cu pietre asupra armatei noastre, armata noastră va replica", a spus Trump de la Casa Albă. El a anunţat cu o zi înainte că până la 15.000 de soldaţi ar putea fi desfăşuraţi la frontiera cu Mexicul. "Le-am spus (soldaţilor) să considere aceasta (piatra) o armă. Dacă ei (migranţii) vor arunca cu pietre, după cum au făcut împotriva poliţiei şi armatei mexicane, eu zic, consideraţi aceasta o armă", a atenţionat el joi.

Abordat de AFP, un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că nu doreşte să comenteze asupra unor "situaţii ipotetice". "Trupele noastre sunt formate din profesionişti antrenaţi, care dispun şi de dreptul fundamental la legitimă apărare", a subliniat el, amintind că armata este prezentă în "susţinerea" pazei de frontieră, însărcinată să aplice legea.

Cu câteva zile înainte de alegerile din 6 noiembrie, Donald Trump şi-a multiplicat numărul de anunţuri susceptibile să-i mobilizeze alegătorii, în special în problema imigraţiei. "Este o invazie", a spus el joi, anunţând că va trebui să semneze săptămâna viitoare un decret asupra acestei probleme, fără a face alte precizări.

El a declarat, de asemenea, că SUA nu vor mai accepta cereri de azil din partea unei persoane care nu a trecut pe la un post de frontieră oficial. Migranţii arestaţi la frontieră vor fi plasaţi în tabere formate din corturi sau alte instalaţii, până când vor fi expulzaţi său până când cererea lor va fi aprobată, a mai spus Donald Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri