Donald Trump ameninţă că va răspunde cu forţa manifestanţilor: „Cât voi fi preşedinte nu va exista o „zonă autonomă” în Washington DC”

Data publicării:
Preşedintele SUA Donald Trump gesticulează cu pumnul
Foto: Getty Images

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat marţi că nu va tolera o „zonă autonomă” la Washington, la o zi după o încercare de instalare a unei tabere de corturi în apropiere de Casa Albă, relatează AFP, citată de Agerpres.

În cursul dimineţii, numeroase forţe speciale au fost desfăşurate pe străzile din capitala SUA, iar împrejurimile Casei Albe au fost complet închise cu cordoane de poliţie.

Atât timp cât voi fi preşedintele vostru, nu va exista o 'zonă autonomă' în Washington DC. Dacă ei vor încerca, se vor confrunta cu o forţă mare”, a scris pe Twitter preşedintele american.

Cu o zi în urmă, câţiva manifestanţi au încercat să ridice o tabără în jurul preşedinţiei pe modelul zonei fără poliţie create la Seattle în cadrul mobilizării împotriva violenţelor poliţieneşti şi rasismului.

Ei au scris „BHAZ”, de la „Black House Autonomous Zone” (Zona Autonomă Casa Neagră), pe Biserica Episcopală St. John, însă poliţia a dispersat rapid acest mic grup.

Într-o acţiune separată, câţiva manifestanţi au încercat să doboare o statuie situată în faţa Casei Albe a fostului preşedinte Andrew Jackson, care susţinea sclavia.

Poliţia a intervenit şi acolo. Poliţiştii „au făcut o treabă bună, mulţi oameni sunt în închisoare acum”, a declarat Donald Trump presei înainte de a porni într-o vizită la frontiera de sud în Arizona.

Luăm în considerare pedepse lungi cu închisoarea pentru aceşti vandali, aceşti huligani, aceşti anarhişti şi aceşti agitatori. Sunt oameni răi care nu iubesc ţara”, a mai spus Trump.

De cealaltă parte a ţării, autorităţile din Seattle vor să elibereze „zona autonomă”, după focuri de armă ale forţelor de ordine care au făcut un mort şi un rănit în acest perimetru unde poliţia nu mai este binevenită de două săptămâni.

Este timpul ca oamenii să se întoarcă la casele lor”, a declarat primarul Jenny Durkan, pentru „a restabili ordinea şi a elimina violenţa în cartierul Capitol Hill”.

Donald Trump i-a criticat dur pe primarul din Seattle şi pe guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, pentru felul în care au gestionat această zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri