Donald Trump: Ar fi fost mai bine dacă Saddam Hussein și Muammar Gaddafi ar fi rămas la putere

Data publicării:
trump

 

„Fără nicio îndoială! Uitați-vă la Libia! Uitați-vă la Irak! Înainte nu existau teroriști în Irak. El (Saddam Hussein) i-ar fi eliminat imediat. În prezent, Irakul a devenit o universitate de excelență a terorismului. La drept vorbind, nu mai există acum niciun Irak și nicio Libie. Aceste state au fost spulberate. Nu mai există niciun control. Nimeni nu știe ce se întâmplă”, a spus Donald Trump, în sprijinul afirmațiilor sale.

Donald Trump mai consideră că America se confruntă cu o revenire la „epoca medievală”, pe fondul violențelor din Orientul Mijlociu de o brutalitate fără precedent „de mii de ani”.

„Oamenii sunt decapitați, oamenii sunt înecați în cuști. De aceea vreau să consolidez armata noastră. Avem nevoie astăzi de aceasta mai mult ca oricând în trecut”, a subliniat el.

Potrivit propriilor sale cuvinte, „doctrina Trump este simplă, aceasta este forța!”

„Libia este un dezastru. Irakul este un dezastru. Siria este un dezastru. De asemenea, întregul Orient Mijlociu. Acesta a explodat complet sub Hillary Clinton și sub Obama”, a inventariat el crizele din Orientul Mijlociu, într-o critică directă la adresa politicii externe a administrației Barack Obama și a candidatei democrate, care a fost secretar de stat între 2009 și 2013.

Saddam Hussein a fost înlăturat de la conducerea Irakului în 2003, iar colonelul libian Muammar Gaddafi - în 2011, în urma unor intervenții militare desfășurate sau sprijinite de SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri