Donald Trump, câştigător în Carolina de Sud

Data publicării:
Donald Trump GettyImages-500116120

Donald Trump a sărbătorit victoria din Carolina de Sud alături de familiei, dar şi de mii de fani. Cum era de aşteptat, nu au lipsit declaraţiile incendiare.

Donald Trump: „China, mai ales, asta e marea problemă! Este cel mai mare abuz financiar făcut de o ţară, pe care l-am văzut vreodată. Ce ne-au făcut nouă este cel mai mare furt din istoria lumii. Ne-au luat locurile de muncă, ne-au luat banii, ne-au luat totul”.

După votul din Carolina de Sud, republicanii au mai pierdut un candidat. Jeb Bush, vizibil emoţionat, a anunţat că se retrage din cursa pentru fotoliul de la Casa Albă, ocupat în trecut de tatăl şi fratele său. Considerat unul dintre favoriţi la început, fostul guvernator de Florida s-a clasat constant cu mult sub aşteptări şi la distanţă mare de primii trei prezidenţiabili: Donald Trump, Ted Cruz şi Marco Rubio.

Jeb Bush: „Oamenii din Iowa, New Hampshire şi Carolina de Sud s-au exprimat şi le respect decizia. În seara asta îmi opresc campania. În noaptea asta, o să dorm alături de cel mai bun prieten pe care îl am şi dragostea vieţii mele. (n.red. Soţia)”.

În tabăra democraţilor, Hillary Clinton a reuşit să se impună în Nevada în faţa singurului său contracandidat, Bernie Sanders, dar la o diferenţă mică, de doar cinci procente. În timpul discursului de victorie, alături i-a stat soţul său, Bill Clinton.

Partidul Republican şi Partidul Democrat îşi vor desemna candidaţii oficiali pentru Casa Albă în această vară. Noul preşedinte al Statelor Unite va fi ales în noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri