Donald Trump explică de ce nu s-a prezentat la Cina Corespondeților: „N-ai cum să câștigi”

Data publicării:
Donald Trump And NATO Secretary General Jens Stoltenberg Hold Joint News Conf.
Foto: Guliver/GettyImages

Cina Corespondenţilor, petrecerea anuală a jurnaliştilor acreditaţi la Casa Albă, a avut loc la Washington, din nou în absenţa lui Donald Trump. Având în vedere relaţia proastă pe care preşedintele american o are cu presa, Donald Trump a vrut să evite glumele şi remarcile acide la adresa sa. Ca urmare, a plecat din Washington D.C. pentru o întâlnire cu susţinătorii săi. Aici, fiecare declaraţie a liderului de la Casa Albă a fost întâmpinată cu ropote de aplauze de la miile de oameni prezenţi.

Donald Trump a profitat de întâlnirea cu susţinătorii să vorbească despre ceea ce el crede că a făcut bine până acum în mandatul său. Când s-a lăudat că a repornit dialogul dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, cei prezenţi în sală l-au „nominalizat” simbolic pentru cel mai important premiu la care poate aspira un lider mondial.

Preşedintele american nu s-a sfiit să lanseze noi săgeţi către jurnaliştii care se adunaseră la 1.000 de kilometri distanţă, pentru Cina Corespondenţilor.

Voi (n.red. jurnaliştii) sunteţi obsedaţi de Trump. Aţi fost într-o relaţie? Vă prefaceţi că îl urâţi, dar cred că îl iubiţi. Trump v-a ajutat pe toţi. Nu a fost în stare să vândă fripturi, vodcă, apă, cursuri universitare, cravate sau pe Eric. Dar v-a ajutat pe voi. V-a ajutat să vă vindeţi ziarele, cărţile şi emisiunile. Aţi ajutat la crearea acestui monstru şi acum profitaţi. Dacă veţi avea profituri pe seama lui Trump, ar trebui să-i daţi nişte bani, deoarece el nu are”, a declarat Michelle Wolf - gazda Cinei Corespondenţilor.

Aş fi putut să fiu acolo, zâmbind de parcă îmi place cum îmi dau lovitură după lovitură. Acei oameni mă urăsc din suflet. Şi eu ar fi trebuit să zâmbesc. Trebuie să zâmbeşti. Dacă nu zâmbeşti, ar fi zis că eşti groaznic. Iar dacă zâmbeşti, s-ar fi întrebat ce motiv ai să zâmbeşti. N-ai cum să câştigi”, afirmă Donald Trump, preşedintele SUA.

Cina Corespondenţilor este întâlnirea anuală a jurnaliştilor de la Casa Albă, cu scopul de la celebra libertatea de exprimare. De fiecare dată, participă oficiali, oameni de afaceri şi vedete. Anul trecut, Donald Trump a fost primul preşedinte după 36 de ani care nu a mers la acest dineu, tot din cauza relaţiei ostile cu presa. În plus, în 2011, când a participat ca invitat, magnatul republican a fost ţinta unor ironii usturătoare venite de la Barack Obama şi toată sala a râs atunci de el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri