Donald Trump îi mulţumeşte lui Kim Jong-un, într-un mesaj pe Twitter. Motivul din spatele acestui gest

Data publicării:
U.S. President Trump Meets North Korean Leader Kim Jong-un During Landmark Summit In Singapore
Foto: Guliver.GettyImages

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat joi că este nerăbdător să se întâlnească din nou cu Kim Jong-un şi i-a mulţumit liderului nord-coreean pentru trimiterea rămăşiţelor soldaţilor americani ucişi în Războiul Coreean (1950-1953), scrie news.ro, care citează Reuters.

U.S. President Trump Meets North Korean Leader Kim Jong-un During Landmark Summit In Singapore
Foto: Guliver/GettyImages

„Vă mulţumesc domnule Kim Jong Un pentru că v-aţi ţinut cuvântul şi aţi început procesul de a trimite acasă rămăşiţele soldaţilor noştri minunaţi căzuţi la datorie!”, a scris Trump pe Twitter.

„De asemenea, vă mulţumesc pentru scrisoarea frumoasă – sunt nerăbdător să vă văd în curând!”, a adăugat Trump, fără să ofere detalii.

Promisiunea de a trimite rămăşiţele soldaţilor americani a fost făcută în timpul summit-ului istoric dintre Trump şi Kim din iunie în Singapore.

Kim i-a trimis o scrisoare lui Trump la mijlocul lui iulie în care liderul nord-coreean a precizat că speră că va exista o a doua întâlnire dintre cei doi dar nu este clar dacă aceasta este scrisoarea la care face Trump referire.

Trump a lăudat pe Twitter şi „ceremonia incredibil de frumoasă” din Hawaii, acolo unde vicepreşedintele american, Mike Pence, a fost prezent pentru primirea rămăşiţelor în SUA.

Promisiunea de a transfera rămăşiţele din război a fost văzută ca un gest de bunăvoinţă din partea lui Kim şi reprezintă cea mai palpabilă înţelegere la care au ajuns cei doi lideri.

„Ştiu că preşedintele Trump îi este recunoscător lui Kim pentru că şi-a ţinut cuvântul şi suntem astăzi martorii acestui progres tangibil pentru a ajunge la pace în peninsula coreeană”, a declarat Pence, al cărui tată a luptat în Războiul Coreean.

Peste 7.700 de soldaţi americani au rămas daţi dispăruţi în Războiul Coreean. În jur de 5.300 au fost pierduţi în Coreea de Nord.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri