Sari la conținut

Donald Trump: Musulmanii să nu mai intre în SUA

Syed Farook şi Tashfeen Malik, soţii care au omorât 14 oameni săptămâna trecută în San Bernardino, erau radicalizaţi de mai multă vreme. Dar surse apropiate anchetei FBI, citate de Reuters, susţin că, cel mai probabil, cei doi au fost îndrumaţi de islamiştii din Statele Unite, nu de cei din străinătate.

David Bowdich, director-adjunct FBI Los Angeles: „Vreau să fiu foarte clar. Nu avem niciun indiciu că este vorba de un complot realizat în afara teritoriului SUA”.

În schimb, FBI confirmă că atacatorii se antrenaseră să tragă cu armele chiar şi cu câteva zile înainte de tragedie. De asemenea, agenţii federali au recuperat mii de gloanţe, explozibili şi alte materiale pentru fabricarea de bombe în casa celor doi.

Frica de posibile noi atacuri puse la cale de islamişti pe teritoriul american este folosită de Donald Trump pentru a câştiga capital electoral. Candidatul republican a propus ca musulmanii să aibă interdicţie de a intra în Statele Unite. Afaceristul spune că, în caz contrat, vor avea loc alte atentate de genul celor de la 11 septembrie 2001.

Donald Trump, candidat republican: Trebuie să fim vigilenţi. „Trebuie să avem grijă cu musulmanii care trăiesc aici, trebuie să fim vigilenţi. Doi dintre ei trăiau aici, aveau arme, aveau bombe, aveau muniţie. Toţi ştiau că urma să se întâmple ceva rău. Din cauza corectitudinii politice, oamenii care ştiau ce se întâmplă au refuzat să raporteze”.

Contracandidaţii lui Donald Trump, atât republicani cât şi democraţi, s-au delimitat imediat de declaraţia mogului imobiliar. La fel au făcut şi liderii comunităţii musulmane din Statele Unite, care au spus că ideile lui Donald Trump sunt similiare măsurile luate de nazişti împotriva evreilor.