Donald Trump sugerează că protestatarii Black Lives Matter ar fi de vină pentru numărul mare de cazuri de COVID

Data publicării:
Presedintele SUA, Donald Trump, sustine o conferinta de presa la Casa Alba
Fostul președinte american Donald Trump. Foto: Guliver / Getty Images

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a sugerat că protestatarii Black Lives Matter ar fi de vină pentru numărul tot mai mare de cazuri de infectare cu coronavirus în SUA, afirmând că aceștia „probabil au declanşat o relaxare mai largă a eforturilor de atenuare” a răspândirii virusului, scrie The Guardian.

„Există, probabil, o serie de cauze pentru apariţia vârfurilor în cazurile de infecţie. Cazurile au început să crească în rândul tinerilor americani la scurt timp după proteste, despre care se ştie că au declanşat o relaxare mai largă a eforturilor de atenuare la nivel naţional”, a declarat preşedintele american, miercuri.

Trump a indicat drept cauze ale creşterii numărului de cazuri manifestaţiile organizate de Ziua Memorialului şi tinerii care au participat la petreceri, au mers pe plaje sau în baruri în număr mare în ultima perioadă.

De asemenea, preşedintele a dat vina şi pe Mexic, insinuând că multe cazuri sunt de import. „Avem o graniţă de 2000 de mile cu Mexic, aşa cum ştim foarte bine, iar cazurile se dezvoltă în Mexic".

„Din păcate, am vorbit preşedintele şi este o mare problemă pentru Mexic, dar numărul cazurilor creşte foarte mult în tot restul emisferei occidentale”, a continuat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a vorbit şi despre zidul de la graniţa cu Mexicul şi a spus că „257 de mile de zid nou construit de-a lungul graniţei de sud au avut un impact pozitiv mare asupra persoanelor care intră şi avem un număr scăzut de persoane care vin ilegal, ceea ce a ajutat foarte mult. Era într-adevăr destinat unui alt scop, dar a funcţionat foarte bine şi pentru pandemie”.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri