Donald Trump susține că SUA ar fi fost "inundate" de cazuri de COVID dacă nu ar fi existat zidul său

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump viziteaza zidul de la granița SUA - Mexic
Donald Trump vizitează zidul de la graniţa SUA cu Mexicul. Foto: Profimedia Images

Președintele american Donald Trump susține că dacă nu ar fi existat zidul său, Statele Unite ale Americii ar fi "inundate" de cazuri de COVID-19, scrie The Guardian. Declarația vine la câteva ore după ce omologul său mexican i-a mulțumit că a evitat acest subiect sensibil în timpul unui summit de săptămâna trecută.

Liderul de la Casa Albă a declarat că porțiunea de zid de la granița SUA - Mexic a oprit răspândirea virusului. "Soarta ne-a surâs cu acel zid, altfel, acum am fi fost "inundați" (n.r. cu cazuri de COVID) deoarece ei au mari probleme acolo. A făcut o mare diferență".

În această săptămână, bilanțul îmbolnăvirilor din SUA a depășit 3 milioane de cazuri, fiind cea mai afectată țară de pandemie, la nivel mondial. În Mexic, numărul de cazuri este mult mai mic, deși programul de testare este mult mai redus decât în SUA. Ba mai mult, de teama virusului, localnicii din orașele de la granița cu SUA au încercat să blocheze accesul turiștilor americani în Mexic

De la începutul pandemiei, peste 3,18 milioane de cazuri au fost detectate pe teritoriul american, dar numărul persoanelor care au contactat boala este probabil cu mult mai mare, din cauza dificultăţilor de acces la teste întâmpinate în SUA în martie şi aprilie. Circa 774 de persoane au murit din cauza COVID-19 în 24 de ore şi epidemia a făcut în total 133.969 de victime în ţară, de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută.

Citește și: New York, pe cale să-și revină după pandemie, se confruntă cu o nouă problemă: invazia de șobolani înfometați

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri