Donald Trump susține că SUA este "într-o situație bună", deși țara a depăşit 3 milioane de cazuri de COVID

Data actualizării: Data publicării:
Liderul senatorilor republicani și majorității din Senat, Mitch McConnell, împreună cu președintele Donald Trump.
Liderul senatorilor republicani și majorității din Senat, Mitch McConnell, împreună cu președintele Donald Trump. FOTO: Olivier Douliery-Pool/Getty Images

Președintele american Donald Trump a declarat că „SUA este într-o situație bună”, privind criza de coronavirus, în ciuda faptului că bilanțul îmbolnăvirilor a atins 3 milioane de cazuri, doar într-o singură zi înregistrându-se 60.000, scrie The Guardian. De asemenea, liderul de la Casa Albă a recunoscut că "nu și-a ascultat experții".

Într-un interviu acordat jurnalistei Greta Van Susteren, Donald Trump l-a criticat pe Anthony Fauci, principalul expert sanitar și directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, care a apreciat luni că situaţia epidemiei de coronavirus din ţara sa "chiar nu e bună".

„Nu sunt de acord cu el. Tot Fauci a spus să nu purtăm măști, acum recomandă purtarea măștilor. Tot el a mai zis să nu rupem legăturile cu China, să nu impunem restricții de călătorie. Am făcut-o oricum, nu mi-am ascultat experții”. Trump a insistat că în următoarele săptămâni, situația din SUA va fi mai bună. "Cred că vom fi într-o formă de zile mari".

Statele Unite au atins, marţi, pragul de 3 milioane de îmbolnăviri de COVID-19, potrivit datelor prezentate de worldmeters.info. În cursul zilei de luni, cele mai multe cazuri noi au fost în Texas, 9.054, urmat de California cu 6.891 infecţii noi şi Florida – 6.336.

În total, New York, epicentrul focarului în prima parte a pandemiei, rămâne statul cu cele mai multe cazuri înregistrate – 422.851, urmat de California cu 277.433 cazuri şi Texas – 210.006, relatează Mediafax.

La nivel mondial, poziţia secundă este ocupată de Brazilia, cu peste 1.626.071 cazuri, iar pe locul al treilea se află India cu peste 720.346 îmbolnăviri.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri