Dosarul anchetei masacrului de la şcoala din Newtown a fost făcut public

Data publicării:
sandy hook

(Sursa: Facebook)

Sunt mii de documente şi fotografii, care conţin detalii dureroase despre tragedie. Autorităţile spun că publicarea tuturor acestor date este necesară pentru a preveni producerea unor tragedii similare.

La câteva ore de la masacru, sălile de clasă de la şcoala Sandy Hook, în care învăţau zeci de copii, s-au transformat în locuri ale terorii. Poliţia a difuzat fotografii ale armelor folosite în atac, precum şi imagini din camera asasinului, unde muniţia stă la vedere, pe rafturi.

Multe documente au paragrafe întregi acoperite cu negru, pentru că detaliile anchetei sunt mult prea traumatizante pentru familiile victimelor.

La 14 decembrie 2012, Adam Lanza un tânăr de 20 de ani cu probleme psihice a ucis 20 de copii şi şase profesori. Lanza, care anterior îşi împuşcase mama, s-a sinucis.

Vecinii spun că asasinul îşi ura mama, fostă suplinitoare la şcoală, pentru că era distantă şi autoritară.

Între timp, şcoala Sandy Hook a fost demolată. La un an de la tragedie, părinţii nu au dorit ca vreun oficial sau jurnalist să vină în Newtown, pentru ceremonii comemorative.

Publicarea documentelor marchează finalul anchetei asupra unei tragedii care a traumatizat naţiunea americană. Poliţia a ajuns la concluzia că Adam Lanza a acţionat de unul singur şi că era obsedat de asasinatele în masă. Motivul pentru care a decis să ucidă nişte copii nevinovaţi rămâne însă un mister.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri