Două artiste au vândut tot ce au pentru a se căsători de 24 de ori

Data publicării:
project-22 casatorie artiste

Două artiste au hotărât să se căsătorească de 24 de ori, în aproape toate ţările din lume unde mariajul între persoane de acelaşi sex este legal, în cadrul unui proiect artistic destinat celebrării acestuia, informează AFP.com.

Cele două femei, Julian P. Boom, din Olanda, în vârstă de 39 de ani, şi Fleur Pierets, din Belgia, în vârstă de 44 de ani, s-au căsătorit prima dată în septembrie, în New York. Ele s-au căsătorit, apoi, în Amsterdam, unde Julian P. Boom a trăit timp de 15 ani, şi, săptămâna trecută, în Antwerpen, Belgia, notează News.ro.

Artistele plănuiesc să se căsătorească şi în celelalte ţări în care au această opţiune, următoarea lor ceremonie fiind programată pe 7 noiembrie, în Paris.

Julian P. Boom şi Fleur Pierets intenţionează să realizeze un documentar, precum şi o expoziţie foto şi o carte despre experienţa lor, în cadrul unui proiect personal pe care l-au denumit ”Project 22” şi care va dura aproximativ doi ani.

”Am vorbit despre cum am putea creşte nivelul de conştientizare în legătură cu această problemă, într-un mod foarte pozitiv. Aşa că în loc să ne plângem pentru cele 170 de ţări unde nu ne putem căsători, să le sărbătorim pe cele 24 unde avem această posibilitate”, a spus Pierets.

Însă, după ce artistele au început ”Project 22”, alte două ţări – Germania şi Malta, au legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

”Va fi minunat ca peste doi ani să avem o expoziţie intitulată «22» şi să avem 26 sau 27 de ţări în care persoanele de acelaşi sex se pot căsători”, a mai spus Pierets.

Deşi se vor căsători de 24 de ori, din punct de vedere legal pentru cele două femei va conta prima căsătorie, din New York. Întrucât artistele se căsătoresc în celelalte ţări în cadrul unui proiect artistic, ele nu vor trebui să îndeplinească alte cerinţe şi condiţii cerute de legile din aceste state.

”Ne-am dorit foarte mult să facem acest proiect. Aşa că am vândut tot ceea ce aveam, deşi nu aveam atât de multe. În prezent călătorim cu o singură valiză”, a mai spus Fleur Pierets.

Cele două femei sunt sprijinite în proiectul lor de prieteni care le găzduiesc, iar bugetul lor le va acoperi cheltuielile până la cea de-a cincea sau cea de-a şasea nuntă, pe lista următoarelor destinaţii numărându-se Portugalia, Spania, Luxemburg şi Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri