Două cadavre, găsite în trenul de rulare al unui avion aterizat la Bogota. Se pare că aeronava a făcut mai multe curse cu ele la bord

Data actualizării: Data publicării:
aeronave ale companiei avianca, la sol
Două cadavre, găsite în trenul de rulare al unui avion aterizat la Bogota. Foto: Profimedia

Cadavrele a doi tineri, cel mai probabil din Republica Dominicană, au fost găsite în trenul de rulare al unui avion Avianca în timpul unor lucrări de întreținere, în capitala Columbiei, Bogota, au anunțat sâmbătă compania aeriană și biroul procurorului general al Columbiei, relatează Reuters.

„La sosirea pe aeroportul El Dorado din Bogota, personalul companiei aeriene a descoperit cadavrele a două persoane care au urcat pe ascuns în trenul de rulare al avionului”, a transmis Avianca într-un comunicat, adăugând că descoperirea a fost făcută vineri seară.

Compania aeriană și-a exprimat compasiunea pentru familiile celor doi și a adăugat că, deși inspectează avioanele înainte de fiecare zbor, securitatea aeroporturilor și a zonelor lor restricționate este responsabilitatea autorităților.

„Procurorii întreprind acțiuni urgente pentru identificarea naționalității și originii celor două persoane decedate, cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani, care au fost găsite în interiorul fuzelajului”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Deși nu au fost găsite documente de identificare asupra trupurilor, unul avea asupra lui bani din Republica Dominicană, iar o valiză găsită lângă bărbați conținea documente din acea țară.

Aceste indicii arată că „Tinerii ar fi putut fi în avion din 3 ianuarie”, când acesta a fost ultima dată în Republica Dominicană, au spus anchetatorii.

Aeronava a beneficiat ultima dată de mentenanță pe 27 decembrie, a adăugat biroul procurorului general, și de atunci a călătorit la Bogota, Guarulhos, lângă Sao Paulo, Brazilia și Santiago.

Cadavrele au fost înghețate, iar la momentul descoperirii erau parțial dezghețate. Unul prezenta arsuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri