Două pietre uriașe, încrustate cu aur, valorează câteva milioane de dolari. Descoperirea este una „extraordinar de rară”

Data publicării:
pietre aur

Două pietre uriașe, încrustate cu aur, descoperite de mineri în vestul Australiei au o valoare estimată la câteva milioane de dolari. Descoperirea extrem de rară a fost făcută de angajații unei companii care exploatează nichelul din zonă, relatează BBC News.

Cea mai mare dintre ele, cântărind 95 de kilograme, conține aproape 68 de kilograme de aur, a declarat un miner canadian de la RNC Minerals. Compania minieră i-a estimat valoarea la 3 milioane de dolari, iar celei de-a doua la aproape 2 milioane de dolari. Descoperirea a fost descrisă de unul dintre mineri că fiind “extraordinar de rară”.

“Lumea încă mai găsește pepite în zonele aurifere, dar de obicei au doar câteva grame.”, a spus directorul Western Australia School of Mines, Sam Spearing.

Acesta a mai declarat că deseori minerii din Australia extrag doar 2 grame de aur pe tonă, iar particulele de aur sunt prea mici pentru a se vedea cu ochiul liber.

Mina Beta Hunt, locul de unde au fost dezgropate rocile, fusese doar o mină de nichel până în momentul descoperirii de acum o săptămâna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri