Două trenuri s-au ciocnit în Africa de Sud: peste 300 de răniți

Data publicării:
Doty_suXgAAordq
Foto: Twitter

În jur de 320 de persoane au fost rănite după ce un tren plin care călătorea de la Johannesburg în capitala Pretoria a intrat într-un tren oprit, au anunţat vineri autorităţile Metrorail, scrie Agerpres.

Doty_suXgAAordq
Foto: Twitter

Coliziunea, care s-a produs joi seară, la ora locală 17:50 (15.30 GMT), în timpul orei de vârf, s-a soldat cu răni serioase pentru 32 de pasageri, deşi viaţa nu le este pusă în pericol.

„Navetiştii răniţi au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la diferite spitale. O comisia de anchetă va fi formată în curând pentru a stabili cauzele accidentului”, a precizat Metrorail într-un comunicat.

În luna ianuarie, un accident de tren similar la periferia Johannesburg s-a soldat cu 200 de răniţi.

Africa de Sud are cea mai mare reţea feroviară de pe continent, dar aceasta a fost afectată de managementul necorespunzător şi de investiţiile reduse, care au dus la scăderea numărului de pasageri, deşi călătoria cu trenul rămâne cea mai ieftină formă de transport public.

Într-un raport recent, Autoritatea de reglementare în domeniul siguranţei feroviare a precizat că, în anul financiar 2016/17, 495 de persoane au murit în incidente produse pe căile ferate ale ţării, iar 2.079 au fost rănite. Bilanţul morţilor a crescut cu 5% faţă de anul precedent. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri