Două turiste au fost date în judecată de autoritățile de pe o insulă sud-coreeană, după ce au prezentat simptome de COVID-19

Data publicării:
insula Jeju din Coreea de Sud
Foto: Guliver / Getty Images

Două turiste, mamă și fiică, au fost date în juedcată de autoritățile de pe insula sud-coreeană Jeju, unde și-au petrecut vacanța deși tânăra de 19 ani prezenta simptome de coronavirus, potrivit CNN.

Fiica femeii s-a întors recent din Statele Unite, iar cele două au hotărât să-și petreacă vacanța pe insula Jeju, o atracție turistică populară printre sud-coreeni, în ciuda faptului că au fost sfătuite să se izoleze la domiciliu. Pe 21 martie, tânăra a început să prezinte simptome specifice COVID-19. Cu toate acestea, cele două au decis să mai râmănă încă patru zile pe insulă, unde au avut contact cu 47 de persoane.

Ulterior, atât mama cât și fiica au fost testate pozitiv pentru coronavirus.

Guvernul provinciei Jeju au decis să le dea în judecată pe cele două, cerându-le daune în valoare de 107.000 dolari.

“Sper ca astfel să transmit un avertisment puternic împotriva unor astfel de acțiuni care pun în pericol viața și activitatea angajaților din sistemul de sănătate”, a declarat Won Hee-ryong, guvernatorul procinviei. “Tânăra nu a reușit să-și îndeplinească datoria de membru al comunității”.

În Coreea de Sud au fost înregistrate, până pe 4 aprilie, peste 10.000 de cazuri de ifnectare cu noul virus, dintre care 177 au fost fatale, potrivit World Meters.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri