DPA: ISIS revendică atacul de la Paris: „Mâine se va întâmpla în Marea Britanie, America și în alte țări”

Data publicării:
franta paris atac terorist mediafax 2-1

"Am început cu operațiunea din Franța, pe care o revendicăm. Mâine se va întâmpla în Marea Britanie, America și în alte țări", a afirmat Abu Saad al-Ansari, într-o predică în orașul irakian Mosul, controlat de Statul Islamic, notează Agerpres.ro.

"Acesta este un mesaj pentru toate țările care participă la coaliția care a ucis membri ai Statului Islamic", a adăugat el.

Cei doi teroriști, asediați împreună cu un ostatic într-o tipografie din localitatea Dammartin de lângă Paris. Operațiunea forțelor speciale este de „neutralizare”

Costin Georgescu, fost director SRI, a declarat la Digi24 că acțiunea s-ar putea desfășura imediat dacă nu ar avea un ostatic. „Nu e nicio pedeapsă prea grea pentru ei. Clericul înseamnă că e informat, trebuie rezolvată problema acelui stat, califat, care are foarte mulți cetățeni din toate țările. Este o adunătură de teroriști care își găsesc un câmp de desfășurare, își găsesc satisfacția morții. Mosul este oraș din acest califat, este un oraș foarte mare din Irak. Că un preot devine agenda terorismului, nu mă miră. Nebuni găsiți oriunde. Trebuie o măsură unitară împotriva terorismului”, a declarat Costin Georgescu la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri