„Dr. Bumbum” a fost arestat după ce o pacientă care voia un posterior mai mare a murit. Cum făcea medicul operația estetică

Data publicării:
medic

Un medic plastician celebru în Brazilia și supranumit „Dr. Bumbum”, grație numeroaselor implanturi în posterior pe care le făcea, a fost arestat, după moartea unei paciente, relatează BBC News.

Medicul Denis Furtado era căutat de poliție și a fost reținut în Rio de Janeiro, în urma unui pont anonim primit de polițiști. Bărbatul este acuzat de malpraxis și crimă, după ce Lilian Calixto, o pacientă a sa, a murit în urma injecțiilor de mărire a posteriorului pe care i le-a făcut medicul.

Furtado este acum acuzat de crimă, în timp ce mama lui a fost și ea arestată și e acuzată că i-a fost complice.

Anchetatorii spun că medicul a efectuat procedura de mărire a posteriorului lui Malixto, o femeie în vârstă de 46 de ani, mamă a doi copii, chiar la el acasă. Femeii i s-a făcut rău însă în timp ce medicul îi făcea injecțiile.

Furtado a dus-o la un spital din apropiere, unde starea femeii s-a înrăutățit. Ea a murit câteva ore mai târziu. Presa braziliană scrie că femeia avea un puls anormal de mare când a ajuns la spital.

Medicul a dispărut la scurt timp după moartea femeii. Miercuri, avocatul său a declarat că bărbatul este nevinovat și că nu s-a predat poliției deoarece a intrat în panică.

Într-un clip postat pe rețelele de socializare, Furtado a declarat că moartea femeii a fost un „accident fatal” și că a efectuat cu succes 9.000 de astfel de proceduri estetice, care sunt legale în Brazilia.

Procedura implică injectarea unui filler din sticlă acrilică și a avut loc în apartamentul din Rio de Janeiro al medicului. Președintele Chirurgilor Plasticieni din Brazilia spune că industria este căpușată de tot mai mulți care pretind că sunt specialiști. „Nu poți face operații estetice într-un apartament. Mulți oameni vând atât: visuri, fantezii pacienților într-un mod lipsit de etică și oamenii slabi sunt atrași de prețurile mici, fără să ia în considerare dacă aceste proceduri sunt realizate în condiții optime”, a spus acesta.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri