Drumul Regelui din Spania va fi redeschis pentru turişti

Data publicării:
drumul regelui spania

În 2001, Drumul Regelui a fost închis de autorităţile spaniole. Lung de aproape şase kilometri şi jumătate, acesta era, de fapt, o potecă îngustă printre stânci. În unele locuri, temerarii care se încumetau să plece pe Drumul Regelui trebuiau să se agaţe pur şi simplu de pietre ca să poată trece mai departe.

Acum, Drumul Regelui e complet refăcut. Poteca e mai largă şi a fost securizată cu piloni de metal şi un gard de protecţie. Renovarea drumului aflat la o sută de metri deasupra râului care curge prin defileu a costat aproape trei milioane de euro.

Poartă numele de Drumul Regelui, pentru că pe aici a trecut, în 1921, Regele Alfonso al XIII-lea, care mergea să inaugureze un baraj. Drumul a fost construit la începutul secolului trecut pentru muncitorii de la cele două hidrocentrale aflate în zonă şi care nu aveau cum să ajungă la ele decât prin acest defileu.

După redeschidere, pe 28 martie, pe acest drum este aşteptat regele Felipe al Spaniei. În primele şase luni, accesul va fi gratuit, dar turiştii vor fi obligaţi să poarte cască de protecţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri