După 16 de ani de fugă, unul dintre pirații care l-au ucis pe Sir Peter Blake, legendă a iahtingului, a fost prins

Data actualizării: Data publicării:
Sir Peter Blake
Sir Peter Blake

În 2001, Sir Peter Blake, cunoscut cândva ca o legendă vie a marinăriei, a fost ucis de o bandă de pirați, într-un jaf nocturn, pe barca sa acostată în orașul brazilian Macapa, capitala statului Amapa. La 16 ani distanță de la acea crimă, unul dintre bărbații implicați în asasinarea marinarului a fost prins pe râul Amazon.

Sir-Blake
Sir Peter Blake

Timp de 16, Jose Irandir Cardoso a reușit să fugă de justiție, după ce a evadat din închisoare în 2002.

Cardoso a fost recapturat recent de poliția braziliană în timpul unei operațiuni de rutină în orașul Breves din insula Marajo de la gurile Amazonului.

„Acum (Cardoso – n.r.) se află într-o închisoare din Breves, la dispoziția autorităților”, a declarat pentru The Guardian purtătorul de cuvânt al poliției braziliene, Walmanar Santos.

jose-irandir-cardoso
Jose Irandir Cardoso

Jose Irandir Cardoso este unul dintre cei șase pirați condamnați în 2002 pentru uciderea lui Peter Blake. Nici până în prezent nu se știe cum a reușit Cardoso să evadeze din închisoare. 

„Poliția din Breves l-a oprit pe stradă. Avea o atitudine suspectă. A prezentat un document, iar ei l-au suspectat că folosește un act fals. Așa că l-au dus la secție pentru verificări suplimentare. Acolo, în timpul verificării, l-au identificat pe bărbat ca fiind Jose Irandir Cardoso, care evadase din statul Amapa, unde fusese condamnat la închisoare”, a explicat Walmanar Santos.

„A fost o supriză totală. Mi-am dat seama că era timorat. După ce i-am cerut documentul, am realizat că fotografia de pe act fusese lipită. Apoi, a mărturisit tot”, a spus locotenentul Felipe Lopes.

De-a lungul carierei sale, Sir Peter Blake, născut în Aukland, Noua Zeelandă, un maestru al ambarcațiunilor cu vele, a câștigat principalele competiții de iahting din lume și a fost un neobosit activist ecologic, ambasador pentru mediu al Organizației Națiunilor Unite (ONU).

La momentul morții, Sir Peter Blake avea vârsta de 53 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri