După ce a stat nevinovat la închisoare timp de 20 de ani, un bărbat din SUA primește acum despăgubiri uriașe

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Roger „Dean” Gillispie a stat 20 de ani la închisoare pentru fapte pe care nu le-a comis FOTO: Ohio Innocence Project

Un bărbat care a stat timp de 20 de ani după gratii pentru fapte pe care nu le-a comis a primit acum despăgubiri uriașe. Totuși, el transmite prin reprezentatul său legal că nimic nu poate compensa ororile prin care a trecut în această perioadă.

În 1991, Roger „Dean” Gillispie a fost găsit vinovat de răpirea și violarea unor surori gemene de 22 de ani și a unei femei de 28 de ani, în Ohio. De asemenea, a fost găsit vinovat și de jaf.

A fost condamnat la 56 de ani în închisoare, dar și-a menținut mereu nevinovăția. În cele din urmă, a fost eliberat în 2011, după ce a petrecut două decenii în spatele gratiilor.

Totuși, abia în 2021 a fost declarat nevinovat. După această decizie, Gillispie a deschis un proces civil prin care solicita despăgubiri pentru timpul petrecut în închisoare.

Săptămâna aceasta autoritățile au ajuns la un acord cu Dean, în urma căruia acesta va primi 45 de milioane de dolari, cea mai mare compensație din istoria statului Ohio.

Potrivit USA Today, un juriu a constatat că drepturile lui Gillispie au fost încălcate de detectivul Scott Moore, care a ascuns dovezi care-l disculpau. Între altele, acesta a ascuns niște chitanțe care dovedeau că Gillispie se afla în Kentucky atunci când au avut loc faptele.

Mark Godsey, manager al Ohio Innocence Project, care a lucrat la cazul lui Gillispie, spune că „nimic nu poate răsplăti” ororile prin care au trecut Dean și familia lui.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri