După Iad, a venit Potopul. „Peste tot unde te uiți, e numai apă”. În Australia, coșmarul continuă

Data actualizării: Data publicării:
ploi torentiale Sydney, februarie 2020
Foto: Getty Images

După incendiile devastatoare de luna trecută, Australia se confruntă cu un nou fenomen meteo extrem: furtunile și inundațiile cauzate de ploile intense. Orașul Sydney este deja afectat de cele mai puternice precipitații înregistrate în ultimii 30 de ani. Australienii din zonele calamitate își vor aminti lunile decembrie 2019-februarie 2020, caracterizate de secetă, incendii și acum inundații drept „cea mai turbulentă vară” din viața lor, informează BBC.

Seceta, furtunile de praf, incendiile și inundațiile sunt fenomene des întâlnite în timpul verii australiene. Ceea ce i-a șocat pe australieni, în vara 2019-2020, a fost, însă, violența și durata acestor fenomene.

Locuitorii din Sydney au postat pe rețelele de socializare mai multe imagini ale furtunilor provocate de ploile torențiale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Până în prezent, echipele medicale de urgență au salvat deja „sute de oameni”, în urma inundațiilor catastrofale. 

Peste 100.000 de locuințe din regiunea New South Wales au rămas fără curent electric. Ordine de evacuare au fost deja emise în anumite zone calamitate.

Zilele trecute, serviciul meteo a emis mai mult alerte de inundaţii în localităţile din preajma cursurilor de apă şi de-a lungul litoralului statului New South Wales, a cărui capitală este Sydney. De asemenea, s-ar putea înregistra pagube în zonele de ţărm, provocate de valurile mari, a indicat serviciul meteo.

Iar prognoza meteo pentru restul săptămânii rămâne neschimbată: va continua să plouă.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri