E. Hurezeanu, despre vizita lui Obama la Berlin: Momentul mi se pare puțin exagerat

Data publicării:
hurezeanu la digiwolrd

Discursul are o aură de discurs al libertății. Momentul mi se pare puțin exagerat pentru că Obama nu e un președinte american care poposește la Berlin într-un moment de cumpănă sau unul simbolic”, a declarat Emil Hurezeanu.

Jurnalistul a dat exemplu vizita lui John F. Kennedy, care a venit la doi ani după construirea Zidului Berlinului și cea a lui Bill Clinton, din 1992, când fostul președinte american a trecut pentru prima oară pe sub poarta Brandenburg.

Astăzi a fost o întâlnire care anunță criza, în timpul crizei. La adăpostul acestei relații foarte frumoase, cei doi se tutuiesc. La adăpostul acestei relații dintre cea mai mare economie de dincolo de Ocean și cea mai mare economie europeană, se ascund câteva probleme mari. America nu mai este în situația de a apăra Europa sau Germania de un mare pericol. Este vorba despre ideea unui acord comercial de liber schimb”, este de părere Hurezeanu.

Jurnalistul a explicat că vizita lui Barack Obama la Berlin vine cu doar o săptămână înainte să se împlinească 50 de ani de la discursul emblematic susţinut de John F. Kennedy în faţa primăriei din Berlinul de Vest.

Este o relație simbolizată, recuperată în lumina ultimelor decenii. Obama n-a vrut să scape ocazia de a vorbi la Berlin, la 50 de ani, despre prietenia lor comună, în amintirea idolului lui politic, Kennedy”, a adăugat acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri