E. Hurezeanu: S-ar putea ca un război în Siria să însemne mult mai mult decât am cunoscut în ultimele decenii

Data publicării:
soldati siria afp-2

„Observ cu destulă preocupare că America e pe picior de război. Ministrul apărării face declarații în Indonezia, Turcia se alătură, ar participa și fără ca operațiunea să fie autorizată internațional. Americanii își iau precauția și spun că va fi doar o operațiune internațională autorizată internațional, adică de Consiliul de securitate. Acolo sunt trei titulari care vor război. În ordinea intensității: Franța, Marea Britanie și SUA”, a explicat el.

„Nu mă gândesc la o intervenție americană în lipsa unui astfel de mandat, nu mai suntem în Libia anului 2011, când China și Rusia s-au abținut de la rezoluție. Astfel s-a intervenit în Libia”, a adăugat Emil Hurezeanu.

„Nu mai suntem în aceeași situație, dar știm de ce se feresc unii de război, și între ei și domnul Băsescu. Orice explozie, intervenție cu fronturile cunoscute, și în afara Siriei, așa de rău arată felul cum se încarcă de o parte și de alta situația încât s-ar putea ca un război în Siria să însemne mult mai mult decât am cunoscut în ultimele decenii”, a subliniat el.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri