„E un dezastru”. Boeingul prăbușit în Cuba a rămas prins în cablurile de înaltă tensiune înainte să explodeze

Data publicării:

Peste 100 de oameni au murit, după ce un Boeing 737 cu 104 pasageri și 6 membri ai echipajului la bord s-a prăbușit și a explodat, la doar câteva secunde după ce decolase de pe aeroportul din Havana, Cuba.

Președintele cubanez Miguel Diaz-Canel a prezentat condoleanțe familiilor celor decedați și a declarat că tragicul incident este acum investigat de autorități.

Martorii spun că avionul, vechi de 39 de ani, a cotit înapoi spre aeroport, la mai puțin de un minut de la decolare, și s-a încurcat între firele de înaltă tensiune înainte să se prăbușească, scrie The Guardian.

„Eram la check-in și am auzit o explozie, s-au stins luminile în aeroport și am văzut un fum negru ridicându-se. Ne-au spus apoi că s-a prăbușit un avion”, a declarat un turist argentinian.

„E un dezastru”, a declarat un oficial militar pentru Associated Press.

Trei supraviețuitori au fost transportați în stare deosebit de gravă la spitalul din Havana. „Este în viață, dar foarte arsă și pielea este toată inflamată”, a declarat ruda unei pasagere care a supraviețuit accidentului aviatic.

Zborul era unul intern, care se îndrepta spre Holguin, un oraș din estul Cubei, iar majoritatea pasagerilor erau cubanezi.

Boeingul 737 aparținea companiei de stat Cubana de Aviacion, dar fusese împrumutat de la o companie mexicană de chartere, Damojh Aerolineas.

Avionul fusese construit în 1979, potrivit autorităților mexicane.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri