Echipa de fotbal a românilor din Italia a intrat în Seria C

Data publicării:
27122012 20fotbal 20ro 20it-40817

Deşi timpul liber e puţin, iar recompensele pentru fiecare victorie sunt mai mult simbolice, băieţii nu ratează antrenamentele şi se pregătesc temeinic pentru fiecare meci.

E trecut de zece seara, plouă şi e frig, dar băieţii de la Dacica sunt la antrenament. Cei mai mulţi au venit la stadion direct de la serviciu. Peste doar două zile au meci şi totul trebuie să fie pus la punct.

Dacica înseamnă o mână de oameni care iubesc fotbalul. Clubul a devenit o a doua familie pentru ei.

Nu suntem numai colegi de fotbal, suntem şi prieteni”, a spus Alexandru Grecu, jucător Dacica.

Strategia de joc e la fel de importantă ca pregătirea fizică, aşa că fiecare antrenament începe cu sfaturile antrenorului, chiar în vestiar.

Pe teren, fotbaliştii români uită de toate problemele şi nici măcar oboseala de peste zi nu le stă în cale atunci când se adună pe teren. Toţi simt bucuria de a juca sub culorile României şi au satisfacţia că sunt un grup care, pe lângă trofee, câştigă şi imagine pentru România şi pentru comunitatea de români din Italia.

De aceea, dincolo de pasiune, băieţii iau în serios faptul că fac parte dintr-o echipă şi ştiu că fotbalul - ca orice sport - cere sacrificii. Mulţi renunţă la timpul liber pe care l-ar putea petrece cu familia. Unii au avut ghinionul să se accidenteze destul de grav pe teren. Dar, toţi merg mai departe.

Nu a fost o misiune uşoară formarea echipei Sport Club Dacica. Este proiectul lui Silviu Ciubotaru, care a reuşit să-i adune laolaltă pe băieţi şi să-i transforme în fotbalişti cu acte în regulă. Echipa este înscrisă în Liga italiană.

Pe lângă participarea la competiţii, Silviu Ciubotaru are grijă ca băieţii să fie un exemplu pentru toţi românii din Italia şi şi-a transformat pasiunea lui pentru fotbal într-o misiune de integrare socială.

Nu suntem o echipă care doar aleargă după o minge de fotbal. Pe noi sportul ne-a ajutat foarte mult să ne integrăm. Nu se poate menţine un grup fără să se menţinem o linie de comportament”, a afirmat Silviu Ciubotaru, preşedinte Sport Club Dacica.

Deşi abia strânge câţiva euro pentru echipament şi mingi, preşedintele clubului are planuri mari. Speră ca la un moment dat, cu ajutorul unor sponsori şi voluntari, echipa Dacica să joace pe propria bază sportivă. Silviu Ciubotaru e încrezător mai ales atunci când se uită la toate trofeele câştigate cu Dacica în Italia.

Planul său cel mai îndrăzneţ este însă deschiderea unei şcoli de fotbal, unde să crească un fotbalist demn de marile cluburi europene sau, de ce nu, de naţionala României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri