Ediție specială a revistei Charlie Hebdo la un an de la atacul terorist de la sediul redacției

Data publicării:
charlie hebdo editie aniversara 1 an

Ediţia Charlie Hebdo care marchează un an de la atacurile de la Paris are pe prima pagină o caricatură cu Dumnezeu, cu sânge pe mâini şi un pistol mitralieră Kalaşnikov în spate. Mesajul care însoţeşte acest desen e: „După un an, asasinul este în continuare pe fugă”.

„Nu ar trebui să ne speriem de aceşti oameni (n.r. - teroriştii). Dar atmosfera este un pic serioasă, este tristă. Vedem că toţi oamenii continuă să se întrebe dacă aşa ceva se va întâmpla din nou, dacă vom continua să avem aceleaşi probleme şi cred că atmosfera s-a deteriorat un pic. Frumoasa atmosferă a Parisului”, crede un francez.

Nu toţi francezii sunt cu totul de acord în această privinţă.

„Atmosfera, trebuie să spun, nu s-a schimbat prea mult. Singurul lucru care s-a schimbat este că oamenii sunt mult mai defensivi, sunt atenţi, se uită în jur atunci când merg, sunt atenţi cine este lângă ei, asta e”, crede o locuitoare a Parisului.

Întreaga Franţă se pregăteşte să comemoreze în această săptămână cele 17 victime de la redacţia Charlie Hebdo şi de la magazinul evreiesc din Paris, care au pierit în atentatele din 7 şi 9 ianuarie. Autorităţile din Paris sunt în continuare în stare de alertă, mai ales la locurile unde au avut loc aceste atacuri islamiste. Preşedintele Francois Hollande va dezveli două plăci memoriale, la sediul revistei şi la magazinul evreiesc.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri