Efect al încălzirii globale: Toate țestoasele născute în Florida în ultimii patru ani sunt femele

Data publicării:
pui de broască țestoasă pe o plajă
u cât nisipul în care țestoasele își depun ouăle e mai cald, cu atât cresc șansele ca puii eclozați să fie de sex feminin. Foto: Profimedia Images

Toate țestoasele născute pe plajele din Florida în ultimii patru ani sunt femele, ca urmare a valurilor de căldură înregistrate în această perioadă în regiune, avertizează oamenii de știință americani. Dacă un ou de broască țestoasă este ținut sau incubat la temperaturi de sub 27,7 grade Celsius, din acesta va ieși un pui-mascul. În schimb, dacă temperatura este de peste 31 de grade, din acel ou va ieși un pui de sex feminin, informează CNN.

Astfel, cu cât nisipul în care țestoasele își depun ouăle e mai cald, cu atât cresc șansele ca puii eclozați să fie de sex feminin.

„Oamenii de știință care studiază puii de țestoasă eclozați nu au găsit niciun pui de sex mascul, doar femele, în ultimii patru ani”, a declarat Bette Zikelbach, manager la Turtle Hospital din Marathon, Florida Keys.

Fenomenul provoacă îngrijorare în rândul oamenilor de știință care se tem că, dacă va continua, întreaga populație de broaște țestoase va dispărea.

„Cel mai îngrijorător lucru este că ultimele patru veri din Florida au fost și cele mai calde din istorie”, a declarat pentru Reuters Bette Zikelbach, manager la Turtle Hospital din Marathon, Florida Keys.

Zikrelbach a mai adăugat că un studiu realizat de cercetătorii australieni a prezentat date la fel de îngrijorătoare: 99% dintre țestoasele născute sunt de sex feminin.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri