Efect neașteptat: Pandemia de coronavirus lasă berea și sucurile fără acid. Care e explicația

Data publicării:
GBR: Binge Drinking Causes Health and Anti Social Concerns
FOTO: Guliver / Getty Images)

Berea şi băuturile răcoritoare sunt în pericol să îşi piardă acidul, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Pandemia a dus la reducerea cererii de benzină la pompe cu peste 30% iar dioxidul de carbon folosit pentru băuturile carbogazoase era obţinut în urma procesării etanolului în benzină. Lipsa de cerere pentru etanol a provocat o creştere a preţului pentru dioxidul de carbon, astfel că producătorii de băutări sunt puşi în dificultate.

Nu mai puţin de 34 din totalul de 45 de întreprinderi care procesează etanolul în Statele Unite şi vând dioxid de carbon au fost obligate să îşi întrerupă sau să îşi reducă producţia, pe fondul scăderii cererii după izbucnirea epidemiei.

Producătorii de bere se plâng deja că preţul pentru dioxidul de carbon a crescut cu 25%. La începutul lunii aprilie, reprezentanţii producătorilor de dioxid de carbon au adresat o scrisoare vicepreşedintelui american, Mike Pence, arătând că producţia a scăzut cu 20% şi că până la jumătatea lunii scăderea ar putea ajunge la 50%.

Nu doar producătorii de băuturi acidulate ar fi afectaţi, ci şi companiile care procesează carne, dioxidul de carbon fiind necesar şi pentru împachetarea, păstrarea şi transportul cărnii.

Mulţi producători de băuturi au anunţat că au început să caute alte surse pentru dioxidul de carbon, cei mai norocoşi având deja în funcţiune dispozitive cu care îşi captează acidul necesar în procesul de obţinere al băuturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri