Efectele devastatoare ale valului de frig botezat „Bestia din Est”. Zeci de mii de crabi, stele de mare, midii și homari au murit în Marea Nordului

Data publicării:
Untitled2

Un număr uriaș de crabi, stele de mare, midii și homari din Marea Nordului morți au fost depuși de ape pe plajele din Marea Britanie. O adevărată tragedie, incidentul a fost provocat de temperaturile foarte scăzute și de condițiile meteo extreme înregistrate săptămâna trecută.

Valul de frig botezat „Bestia din Est”, care a afectat și România, își face cunoscute efectele și săptămâna aceasta. Zeci de mii de creaturi marine moarte au fost aduse la mal de ape în Yorkshire, Kent și Norfolk, scrie guardian.co.uk.

„A fost înregistrată o scădere a temperaturii mării cu 3 grade Celsius, săptămâna trecută, iar în consecință animalele și-au redus activitatea și au rămas pe fundul mării. Asta le face vulnerabile în fața condițiilor meteo extreme - sunt împinse la mal de valurile puternice, atunci când vremea se înrăutățește considerabil”, a declarat Bex Lynam, de la organizația  Wildlife Trust din Yorkshire.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nevertebratele au fost cele mai afectate de fenomen, însă oamenii de știință au găsit și pești morți.

„Animalele mai mari, precum delfinii, sunt mai mobile și se pot salva”, a explicat Lynam.

Cu excepția câtorva homari, toate animalele ajunse la mal erau moarte. Cei de la Yorkshire Wildlife Trust, împreună cu pescari voluntari, caută acum homarii care au supraviețuit și îi depozitează în acvarii, unde vor sta până în momentul în care condițiile meteo se vor îmbunătăți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri