Efectul atentatelor de la Paris. Cooperare Rusia-Franţa în Mediterană

Data publicării:
portavion franta

Avioanele franceze, care pornesc operaţiunile de la baza din Emiratele Arabe Unite, au ţintit Rakka, unde se află principalul centru de comandă al teroriştilor. În paralel, Rusia a atacat cu bombardiere şi rachete de croazieră taberele ISIS din Rakka, Idlib şi Alep.

În acest război în care francezii şi ruşii se susţin acum unii pe ceilalţi, intră şi cea mai spectaculoasă „armă” a marinei franceze: portavionul Charles de Gaulle. Doar americanii mai au nave precum aceasta: cu propulsie nucleară.

Charles de Gaulle a devenit operaţional în 2001 şi a participat la numeroase operaţiuni. La bordul său sunt aproximativ 800 de militari, 500 de tone de muniţie şi poate transporta între 28 şi 40 de avioane de luptă sau de observaţie. Are o lungime de 262 de metri, iar pista de avioane este de 64 de metri.

Nava Charles de Gaulle a părăsit astăzi portul Toulon din sudul Franţei şi se îndreaptă spre coastele siriene, în cea de a doua misiune de luptă din acest an.

Iar nava amiral a marinei franceze îşi va coordona atacurile asupra ISIS cu ruşii care sunt deja poziţionaţi strategic în Mediterana.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri