Eficiența propagandei ruse 

Data publicării:
propa

Sarah Rainsford, corespondent BBC: „Acestea sunt ştirile cu care principalele trei canale au început jurnalele. După cum puteţi vedea, Siria a dominat titlurile din nou. Mesajul care merge către publicul rus este că politica Americii în Siria a dat greş şi acum Rusia preia controlul şi vânează gruparea Stat Islamic. Televiziunea aici este foarte puternică. Pentru 7 din 10 ruşi, televiziunea este principala sursă de informaţie. Aşa că haideţi să aflăm ce cred despre ce se petrece în Siria.”

Rusia salvează Europa pentru a patra oară de sclavie şi barbarie. Să-i enumerăm, mongolii, Napoleon, Hitler şi acum ISIS”, spune jurnaliștii ruși.

Așa că jurnalista BBC i-a întrebat pe ruși ce cred.

- Cred că este foarte important să luptăm cu gruparea Stat Islamic. Cred că întreaga lume ar trebuie să susţină Rusia în Siria, pentru că operaţiunea noastră militară de acolo este transparentă. Rezultatele se pot vedea pe Internet. Acţiunile noastre au efect.

- Cred că Rusia depune cel mai mare efort în acest război în această perioadă. Dar nu cred că avem dreptul să spunem dacă Rusia salvează sau nu lumea. Eu personal susţin acţiunile sale.

- Nu cred că vor exista consecinţe. Asta arată că avem o ţară foarte puternică, un preşedinte minunat care analizează înainte de a acţiona. Nu este nimic spontan şi în mod cert nu se va întâmpla nimic rău cu ţara noastră.

- Cred că a fost nevoie de asta din cauza terorismului din Siria. Cred că ţara noastră încearcă să salveze pacea oamenilor. Asta este viziunea noastră. Nu atacă locurile unde trăiesc oameni paşnici.

Se pare că mesajul televizat are efectul scontat. Cel puţin acum, majoritatea oamenilor susţine campania Rusiei în Siria. Dar desigur, acesta este doar începutul, şi dacă războiul se prelungeşte, opinia s-ar putea schimba”, concluzionează corespondentul BBC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri