EGIPT. 36 de membri ai Frăţiei Musulmane au murit în timp ce încercau să evadeze dintr-o închisoare

Data publicării:
egypt-629x419

Aproximativ 800 de morţi, mii de răniţi şi zeci de clădiri distruse. Acesta este bilanţul unei săptămâni de coşmar, după luptele din Cairo, care s-au dat între forţele de ordine şi membrii Frăţiei Musulmane.

Abdel al-Sissi, liderul militar al Egiptului, afirmă că în urma intervenţiei armatei şi a poliţiei ordinea a fost restabilită, iar acum oamenii pot ieşi liniştiţi pe stradă, încrezători că nu vor păţi nimic.

Cealaltă tabără, formată din susţinătorii Frăţiei Musulmane, susţine că forţele de ordine au tras fără milă asupra islamiştilor, fără a fi provocate.

UE ameninţă cu tăierea fondurilor alocate Egiptului

Între timp, evenimentele au trezit şi îngrijorarea Uniunii Europene, care a ameninţat că va tăia fondurile alocate Egiptului dacă situaţia nu se va calma.

„Săptămâna aceasta vom reexamina relaţiile cu Egiptul. Vom face acest lucru după care, în funcţie de situaţie, vom vedea ce măsuri trebuie luate”, a declarat ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

Replica omologului său egiptean, Nabil Fahmy, a venit rapid: „Ceea ce mă deranjează este duplicitatea comunităţii internaţionale, care face apel la încetarea violenţelor, dar a tăcut în privinţa violenţelor de ieri”.

Situaţia din Egipt va fi analizată de ambasadorii statelor din Uniunea Europeană, care vor discuta despre acest lucru la Bruxelles. Evenimentele sângeroase din statul arab vor fi şi subiectul principal al întâlnirii Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri