Egipt. Atentat cu bombă la Cairo, înaintea referendumului constituţional

Data publicării:
egipt

ACTUALIZARE 11.00. Atentat cu bombă într-un tribunal din Cairo, cu două ore înaintea începerii unui referendum constituţional. Ferestrele tribunalului au fost sparte de suflul exploziei, iar faţada a fost puternic avariată.

După deflagraţie, zeci de persoane s-au adunat în faţa clădirii, agitând fotografii cu generalul Abdel al-Sissi. 

La scurt timp de la comiterea atacului cu bombă din faţa acestui tribunal din Cairo, mulţimea a ieşit pe străzile capitalei egiptene, pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de liderul militar, generalul Abdel al-Sisi.

Atacul vine în condiţiile în care Frăţia Musulmană, grupare declarată organizaţie teroristă de către noua putere de la Cairo, a cerut boicotarea referendumului pentru noua Constituţie.


Legea fundamentală o va înlocui pe cea elaborată sub conducerea fostului preşedinte islamist Mohammed Morsi, înlăturat de la putere de Armată, în iulie anul trecut. Încă de la primele ore, mii de egipteni s-au aşezat la cozi, în faţa secţiilor de votare.

Conducerea militară interimară a celei mai populate ţări din lumea arabă speră ca cei 53 de milioane de egipteni cu drept de vot să se prezinte în număr mare la scrutin, pentru ca noua constituţie să fie aprobată fără probleme. Votul se desfăşoară în condiţii sporite de securitate, tocmai de teama unor atentate, iar armata a avertizat că va interveni în forţă, dacă vor exista ameninţări la adresa siguranţei votului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri