Egipt. Doi ani de la îndepărtarea lui Hosni Mubarak din funcție

Data publicării:
25012013 20egipt-45767

Violenţele au izbucnit în momentul în care forţele de ordine au încercat să îi împiedice pe manifestanţi să demonteze un zid din blocuri de beton din apropiere de piaţa Tahrir, loc emblematic pentru revolta din ianuarie-februarie 2011.

Nici la ivirea zorilor, atmosfera nu a devenit mai calmă. Manifestanţii acuză actuala putere că a trădat idealurile revoluţiei şi ameninţă cu o nouă revoltă populară, prin care urmăresc să îl îndepărteze de la putere pe actualul preşedinte, Mohamed Morsi.

„Am ieşit în stradă pentru alegeri libere, dar am făcut o greşeală atunci când am ales. Vom reînvia revoluţia pentru a face Egiptul şi generaţiile viitoare fericite”, a spus un egiptean.

Primele alegeri libere, organizate anul trecut, pentru prima oară în ultimii 30 de ani, au fost câştigate de Mohamed Morsi şi partidul care i-a susţinut candidatura la preşedinţie, Frăţia Musulmană. Noua conducere este acuzată că încearcă să pună bazele unui nou regim dictatorial şi să transforme Egiptul într-un stat islamist.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri